Coronavirus

Beste betrokkenen van en bij het Odensehuis,

De deuren van Odensehuis zijn in navolging van het regeringsbesluit sinds medio maart 2020 gesloten. Het lijkt of de tijd is stilgezet maar ons leven gaat door. En wij hebben elkaar hard nodig om deze verwarrende tijd goed door te komen.

Nu steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd is de kans groot dat het Odensehuis Gerard Smit medio juni 2020 haar deuren weer kan openzetten voor cliënten, mantelzorgers en naasten.

Zie hiervoor de aankondigingen op deze site onder het tabblad "Bezigheden"

Gezond blijven is belangrijk!

We wensen jullie veel sterkte toe in deze tijd, van thuis blijven en sociale isolatie. Om gezond te blijven nog een paar tips:

Probeer een dagprogramma te maken: haperende hersenen hebben nu eenmaal meer houvast nodig. Maak een dagindeling die je dagelijks herhaalt.

Je hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te maken; een goed begin is vaste tijden in te plannen van ontbijt, koffie, lunch, thee en diner.

Plan als het maar even kan minimaal 1 keer per dag het halen van een frisse neus in, als het niet op straat kan, dan in de tuin of op balkon!

Alzheimer Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van 100 activiteiten die je kunt doen, dit overzicht ter inspiratie is te vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/100-activiteiten-voor-mensen-met-dementie.  Ten slotte: wellicht een goed idee om nog eens de gouden regels voor mantelzorgers van mensen met mensen met dementie na te lezen. https://www.dementieonline.nl/mantelzorgers/tips/

Hartelijke groet van het Bestuur van de Stichting Odensehuis Gerard Smit - Leeuwarden