Stichting Odensehuis Gerard Smit

Noordvliet 441
8921 HH Leeuwarden
06 - 24 37 80 84

content image

Ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie en hun naasten

Wij hebben úw steun hard nodig
Doneer!

NL 64 INGB 0008 4352 49
t.n.v. Stichting Odensehuis Gerard Smit

 

Coronavirus

Beste betrokkenen van en bij het Odensehuis,

 

De deuren van Odensehuis zijn in navolging van het regeringsbesluit sinds maandag gesloten. Het lijkt of de tijd is stilgezet maar ons leven gaat door. En wij hebben elkaar hard nodig om deze verwarrende tijd goed door te komen.

Het Odensehuis wil ook in deze tijd een huis zijn dat openstaat voor mensen met dementie, hun partners en naastbetrokkenen. En daarom hebben de coördinatoren telefonisch contact gezocht met deelnemers en vrijwilligers om te vragen hoe het met hen gaat en wat wij voor hen en zij voor elkaar kunnen betekenen. Is er behoefte aan een luisterend oor? Lukt het om een boodschapje te doen, de maaltijd klaar te maken? En hoe kunnen wij elkaar helpen om de dag een beetje mooier maken? Op welke manier wil jij anderen helpen?

Alle vraag en aanbod wordt geïnventariseerd:

 

  • We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 11.00-14.00 via mob. nummer 06-24378084 (Martine) of 06-50744616 (Dianne)
  • Is er behoefte aan maaltijden of lunch aan huis, laat het ons weten, dan denken we mee
  • Meerdere mensen willen anderen bellen, indien gewenst ook dagelijks, met de vrijwilligers is een schema gemaakt
  • Als er hulp nodig is bij een boodschap of andere vragen, laat het ons weten. Wij kunnen wellicht verder helpen.
  • Er wordt actief contact gezocht met de mantelzorgers om eventuele hulpvragen te inventariseren.
  • Hulp vragen kan ook via  https://stichtingseniorenstudent.nl/coronahulp/

 

Gezond blijven is belangrijk!

We wensen jullie veel sterkte toe in deze tijd, van thuis blijven en sociale isolatie. Om gezond te blijven nog een paar tips:

Probeer een dagprogramma te maken: haperende hersenen hebben nu eenmaal meer houvast nodig. Maak een dagindeling die je dagelijks herhaalt.

Je hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te maken; een goed begin is vaste tijden in te plannen van ontbijt, koffie, lunch, thee en diner.

Plan als het maar even kan minimaal 1 keer per dag het halen van een frisse neus in, als het niet op straat kan, dan in de tuin of op balkon!

Alzheimer Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van 100 activiteiten die je kunt doen, dit overzicht ter inspiratie is te vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/100-activiteiten-voor-mensen-met-dementie.  Ten slotte: wellicht een goed idee om nog eens de gouden regels voor mantelzorgers van mensen met mensen met dementie na te lezen. https://www.dementieonline.nl/mantelzorgers/tips/

 

Hartelijke groet van de coördinatoren,

Dianne en Martine