Coronavirus

24-03-2020

Beste betrokkenen van en bij het Odensehuis,

De deuren van Odensehuis zijn in navolging van het regeringsbesluit sinds medio maart 2020 gesloten. Het lijkt of de tijd is stilgezet maar ons leven gaat door. En wij hebben elkaar hard nodig om deze verwarrende tijd goed door te komen.

Nu steeds meer versoepelingen worden doorgevoerd is de kans groot dat het Odensehuis Gerard Smit medio juni 2020 haar deuren weer kan openzetten voor cliënten, mantelzorgers en naasten.

Zie hiervoor de aankondigingen op deze site onder het tabblad "Bezigheden"

Gezond blijven is belangrijk!

We wensen jullie veel sterkte toe in deze tijd, van thuis blijven en sociale isolatie. Om gezond te blijven nog een paar tips:

Probeer een dagprogramma te maken: haperende hersenen hebben nu eenmaal meer houvast nodig. Maak een dagindeling die je dagelijks herhaalt.

Je hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te maken; een goed begin is vaste tijden in te plannen van ontbijt, koffie, lunch, thee en diner.

Plan als het maar even kan minimaal 1 keer per dag het halen van een frisse neus in, als het niet op straat kan, dan in de tuin of op balkon!

Alzheimer Nederland heeft een mooi overzicht gemaakt van 100 activiteiten die je kunt doen, dit overzicht ter inspiratie is te vinden op https://www.alzheimer-nederland.nl/100-activiteiten-voor-mensen-met-dementie.  Ten slotte: wellicht een goed idee om nog eens de gouden regels voor mantelzorgers van mensen met mensen met dementie na te lezen. https://www.dementieonline.nl/mantelzorgers/tips/

Hartelijke groet van het Bestuur van de Stichting Odensehuis Gerard Smit - Leeuwarden

 

 

 

Lees verder

Onderzoek Tao of care

28-11-2018

In Friesland is het afgelopen jaar voor het eerst echt een start gemaakt met een sociale benadering dementie, met als gevolg een verhoogde kwaliteit van leven voor betrokkenen.

Wie nieuws over doorontwikkelingen in de Social Trials wil blijven volgen, kan dat doen via Dementieweb - Platform voor leven met dementie

Lees verder

Dagelijks leven met dementie

07-08-2018

Het nieuwste boek van Anne-Mei The gaat over het dagelijks leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Oplossingen voor het dementievraagstuk worden gezocht in een vroegtijdige diagnose. In het zoeken naar genezing – tot nu toe een loze belofte. In langer thuis wonen en een  dementievriendelijke samenleving. In investeringen in de verpleeghuiszorg. En het toelaatbaar maken van euthanasie. Maar zitten we op het goede spoor? Doen we mensen met dementie en hun naasten hiermee niet tekort? Weten we eigenlijk wel wat hun behoeften zijn? Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. Dit boek is een must voor iedereen die te maken heeft met dementie. Voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor zorgprofessionals.

Verschijningsdatum: 10-11-2017
Verkoopprijs: € 19,95 
ISBN: 9789072219954
Te koop via Odensehuis Gerard Smit

Lees verder