Stichting Odensehuis Gerard Smit

Noordvliet 441
8921 HH Leeuwarden
06 - 24 37 80 84

content image

Ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie en hun naasten

Wij hebben úw steun hard nodig
Doneer!

NL 64 INGB 0008 4352 49
t.n.v. Stichting Odensehuis Gerard Smit

 

Walking Dinner voor Alzheimer!

11-06-2019

Op 11 april 2019 organiseerde Tafel 2 een Walking Dinner voor het Odensehuis Gerard Smit.
Tevens was er een veiling met een bn'er en konden we heerlijk eten en genieten van muziek.

Die bn'er was Sipke Jan Bousema en deed de veiling zeer vakkundig. De mannen van Tafel 2 hebben een geweldig sfeervolle avond georganiseerd. En de opbrengst is verbluffend!

Namens het Odensehuis en al haar bezoekers danken we jullie heel hartelijk. 
Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Grand Café Z, Faber makelaardij en de Ronde Tafel 2 te Leeuwarden.

EXTRA doneren?
Dat kan en mag natuurlijk altijd:

Stichting Odensehuis Leeuwarden
IBAN: NL 64 INGB 0008 4352 49

Lees verder

Eindresultaat onderzoek Tao of Care

20-01-2019

In dit rapport leest u wat de Friese Odensehuizen voor mensen met dementie en hun naasten betekenen. We onderzochten de invloed van bezoek aan het Odenshuis op (a) zelfwaardering, (b) de omgang met veranderingen die ontstaan door dementie en (c) de mate waarin men het gevoel heeft erbij te horen binnen en buiten het Odensehuis.

Met de Odensehuizen wordt beoogd een laagdrempelige ontmoetingsplek te creëren voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. We vergeleken de verschillende locaties en invloed hiervan op de toegankelijkheid voor de bezoekers.

Tot slot volgen enkele aanbevelingen voor het voortzetten en verder ontwikkelen van de Friese Odensehuizen.

Hieronder vindt u in de download het gehele rapport.

Lees verder

Onderzoek Tao of care

28-11-2018

In Friesland is het afgelopen jaar voor het eerst echt een start gemaakt met een sociale benadering dementie, met als gevolg een verhoogde kwaliteit van leven voor betrokkenen. Een samenvatting van de eindrapportage vind je hier: https://lnkd.in/f3TpQEQ Nu de Proeftuin tot een eind is gekomen, zal dit LinkedIn-account in december worden opgeheven. Wie nieuws over doorontwikkelingen in de Social Trials wil blijven volgen, kan dat doen via Dementieweb - Platform voor leven met dementie

Lees verder

Dagelijks leven met dementie

07-08-2018

Het nieuwste boek van Anne-Mei The gaat over het dagelijks leven met dementie, ook wel de epidemie van de 21ste eeuw genoemd. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Oplossingen voor het dementievraagstuk worden gezocht in een vroegtijdige diagnose. In het zoeken naar genezing – tot nu toe een loze belofte. In langer thuis wonen en een  dementievriendelijke samenleving. In investeringen in de verpleeghuiszorg. En het toelaatbaar maken van euthanasie. Maar zitten we op het goede spoor? Doen we mensen met dementie en hun naasten hiermee niet tekort? Weten we eigenlijk wel wat hun behoeften zijn? Anne-Mei The volgde jarenlang mensen met dementie en hun naasten en sprak met honderden betrokkenen en experts. Dit boek is een must voor iedereen die te maken heeft met dementie. Voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor zorgprofessionals.

Verschijningsdatum: 10-11-2017
Verkoopprijs: € 19,95 
ISBN: 9789072219954
Te koop via Odensehuis Gerard Smit

Lees verder