content image

Activiteiten 2022

In 2022 hebben we naast alle kleine activiteiten (zoals wandelen, spelletjes, films, muziek, etc.) binnen- en buitenshuis ook wat grotere activiteiten gehad. 

Iedere 2e dinsdag van de maand hedden we het Odensediner. Dit is voor bezoekers en hun mantelzorger (of een vriend, buur, kennis, etc.) een mooie gelegenheid om uit eten te gaan in een vertrouwde en veilige omgeving waarbij wel aandacht is voor het stukje 'uit eten gaan'. Dus compleet met sfeermuziek, een heerlijk driegangen menu en bediening. 

Iedere week (elke keer een andere dag) speelt onze huisband zo'n anderhalf uur allemaal prachtige liedjes uit eerdere jaren. Daarbij spelen een aantal van onze bezoekers mee, en daarnaast heeft het publiek ook een actieve rol in het meezingen en klappen. 

Eén keer per week wordt er gesport met alle (aanwezige) bezoekers. De één doet dit vanaf de stoel, de ander achter de stoel. Dit om alles een beetje in beweging te houden. Bewegen is voor ons als Odensehuis erg belangrijk. 

Iedere week hebben wij een activiteit in de vorm van Dansen op recept. Hierbij staat bewegen, muziek en dans centraal. Activeren op lichamelijk en ook geestelijk gebied vinden we enorm belangrijk. 

Naast vast terugkerende activiteiten hebben we ook een aantal grotere activiteiten gehad:

We zijn een dag naar Aqua Zoo geweest, naar het Poespas café, hebben het Natuurmuseum Fryslan bezocht en hebben een middagje praam gevaren door de stad. 

Rondom de Pasen zijn we met scholieren naar een park geweest om daar in groepjes eieren te zoeken. De combinatie van jeugd en ouderen bleek een gouden greep. Beiden genoten zichtbaar van elkaars gezelschap (en dat er veel chocolade eieren te vinden waren hielp natuurlijk ook). 

We proberen als Odensehuis veel activiteiten aan te bieden. Niet alleen om bezoekers te activeren maar ook omdat het simpelweg leuk is! Ook onze vrijwilligers spelen een belangrijke rol hierin. Waar we dan ook enorm blij mee zijn.